Na výsledek se musí chvíli počkat

Většinou, když se pečou nebo vaří nějaké dobroty z ovoce, tak se čeká jen chvíli, než budou připraveny ke konzumaci. Jenomže taková pálenka to je úplně něco jiného. Nic se nesmí uspěchat a navíc všechno má svůj čas a to bude platit v tomto případě dvojnásob. Pokud ovšem to neuděláme úplně jinak a nepodíváme se tak trochu na nabídku hruškovice jednoho velmi známého lihovárku. To potom zase tolik trpělivosti potřebovat nebudeme, jen tolik, než nám lahvinku nebo raději ještě více, doručí domů. Je ale pravdou, že tento lahodný mok je skvělou možností, jak uchovat hrušky nejdéle bez újmy, pokud se ovšem ještě rychleji nevypijí, než sní. To ale bude dělat ta naprosto jedinečná chuť zralých plodů.

hrušky

Máslovky jsou nejlepší

Snad každý si již někdy pochutnal na máslovkách nebo je alespoň má tak trochu v živé paměti od babičky, když u ní byl na prázdninách. Nicméně patří mezi skutečně skvělé a lahodné plody, ale je také pravdou že se poměrně rychle kazí. Při větší úrodě se nabízí pár možností.

  • Hrušky rozdat po známých nebo rovnou ať si je dojedou posbírat, pak je to úplně bez práce.
  • Udělat z nich co nejvíce různých dobrot, co se rozhodně v zimě neztratí.
  • Vařit, péct, zavařovat.
  • Zkusit vyrobit pálenku.
  • Zjistit si kde je nejbližší palírna a domluvit se, zdali by nám tento lahodný nápoj nevypálili, což je možná nejbezpečnější řešení.

hruškovice

Na pálenku jen zralé plody

Pokud chceme skutečně kvalitní nápoj, který bude mít všechny dostupné ovocné tóny, tak musíme pracovat s pouze zralými plody, které právě v sobě budou mít všechno potřebné pro tu skvělou a lahodnou vůni a chuť. Tyto krásné, ale pozor ne nahnilé hrušky se rozmačkají na kaši a to je pouhý začátek. Pak přijde na řadu destilace, zrání a zkrátka vše potřebné k tomu, aby byl úspěšný konec a pálenka byla skutečně jedinečným výtvorem. V podstatě poté se dá láhev věnovat i jako velmi příjemný dárek, který je vhodný pro každou příležitost.